Home /
‘s Werelds eerste gepatenteerde technologie om de normale oog‐functie te ondersteunen – op natuurlijke wijze
Oogproblemen kunnen zich in alle levensfasen voordoen, maar treden vooral op bij kinderen en ouderen. Wereldwijd hebben meer dan twee miljard mensen oogproblemen, waarvan meer dan de helft voorkomen kan worden. Oogziekten zoals cataract, glaucoom, diabetische retinopathie (netvliesvaatschade), leeftijdsgebonden maculadegeneratie (verslechtering van een bepaald deel van het netvlies) en andere worden in verband gebracht met het uiteindelijke risico op blindheid.
De conventionele geneeskunde beperkt zich tot behandeling van de symptomen van een oogziekte met farmaceutische middelen, waarvan vele bijwerkingen veroorzaken. Bètablokkers voor de behandeling van glaucoom kunnen de hartslag vertragen, astmaaanvallen en desoriëntatie veroorzaken. Bijwerkingen van andere farmaceutische oogmedicijnen zijn onder meer allergische reacties en ontstekingen.
Ons moderne begrip van de cellulaire oorsprong van oogziekten erkent de primaire oorzaak van zichtproblemen als een langdurig tekort aan essentiële micronutriënten in miljoenen oogcellen. Vergeleken met andere organen is het oog bijzonder gevoelig voor oxidatieve schade door blootstelling aan licht en door hoog actief metabolisme. Daarom zijn antioxidanten in de voeding en natuurlijke stoffen die oxidatieve schade en ontstekingen helpen voorkomen, belangrijk bij het beschermen van de biologische structuur en functie van onze ogen. Bijzonder belangrijk zijn vitamine C, A, E, luteïne, zeaxanthine en βcaroteen, het spoorelement zink en ook polyfenolen.
Gepatenteerde combinatie van micronutriënten om oogschade door oxidatie te helpen voorkomen
Ons instituut beoordeelde de doeltreffendheid van vitamine C alleen, en in combinatie met bepaalde andere micronutriënten, in hoeverre zij oogcellen kunnen beschermen tegen oxidatieve schade.
De uitgebreide onderzoeksresultaten vormen de basis van dit patent. Zij laten zien:
Afb 1 (uit het patent): De eerste kolom, “negatieve controle”, toont de overlevingskans van cellen die niet aan oxidatieve stress worden blootgesteld. De tweede kolom (“positieve controle”) toont de aanzienlijk verminderde overleving van oogcellen wanneer zij worden blootgesteld aan de schadelijke oxidator waterstofperoxide (H2O2). Blootstelling van hoornvlies en netvliesepitheelcellen aan oxidatieve stress verminderde de levensvatbaarheid van deze cellen met meer dan 60% (“positieve controle”). Dit betekent dat bij blootstelling aan dergelijke oxidatieve stress minder dan 40% van de oogcellen kon overleven. De overleving van zowel hoornvlies als netvliescellen die aan oxidatieve stress werden blootgesteld, nam echter aanzienlijk toe in aanwezigheid van vitamine C (kolom 3). Wanneer deze oogcellen, bij blootstelling aan oxidatie, werden beschermd door een combinatie van vitamine C en andere geselecteerde micronutriënten (kolom 4), was het beschermende effect nog groter en overleefden bijna alle oogcellen.
Afb 2 (uit het patent): Een ander zeer schadelijk proces dat onze ogen aantast, zijn de metabolische veranderingen die optreden bij diabetes. Een van de meest voorkomende complicaties van deze aandoening is diabetische oogziekte (retinopathie) en zelfs blindheid. Diabetes leidt uiteindelijk tot de vorming van Advanced Glycation End Products (AGE’s), een soort “suikerkorst” om eiwitten, lipiden, DNA en andere bestanddelen van ons lichaam.
Afbeelding 2 toont de effecten van vitamine C alleen, en in combinatie met geselecteerde andere microvoedingsstoffen, op de bescherming van netvlies en hoornvliescellen tegen schade door AGEeiwitten, veroorzaakt door hoge suikerspiegels.
Onder bescherming door vitamine C nam de overleving van beide soorten cellen toe – maar alleen de combinatie van micronutriën ten was in staat om maximale effectiviteit te bereiken met ongeveer 90% overlevende oogcellen in aanwezigheid van gevaarlijke AGE’s.
Door Nobelprijswinnaar gesteund onderzoek maakt de weg vrij voor preventieve gezondheidszorg
De Dr. Rath Research organisatie is een wereldleider op het gebied van wetenschappelijk onderbouwde natuurlijke gezondheid. Al 30 jaar geleden publiceerde Dr Matthias Rath – samen met tweevoudig Nobelprijswinnaar Dr Linus Pauling (†1994) – opzienbarende ontdekkingen over het belang van vitaminen bij de bestrijding van hart en vaatziekten.
In de afgelopen decennia heeft het onderzoeksteam van het Instituut onder leiding van Dr Aleksandra Niedzwiecki dit levensreddende onderzoek uitgebreid tot natuurlijke preventie van kanker, diabetes, infecties door virussen en bacteriën en vele andere ziekten.
De goedkeuring van dit preventieve gezondheidsonderzoek door patentbureaus over de hele wereld biedt de wetenschappelijke basis voor effectieve preventieve gezondheidsstrategieën wereldwijd. Patiënten, therapeuten, overheden en vooral miljoenen mensen beschikken daarmee over effectieve, veilige, natuurlijke gezondheidsbenaderingen om wijdverspreide ziekten te helpen voorkomen.
“Wetenschappelijk onderbouwde natuurlijke gezondheid is de basis voor moderne preventieve gezondheidszorg. De tijd om het te bouwen is nu!” Dr. Matthias Rath
De betekenis van dit patent
Deze specifieke gezondheidstechnologie is
- Erkend door een overheidsinstantie,
- Nieuw en nog niet eerder bestaand,
- Uniek en nergens anders verkrijgbaar,
- Beschermd en niet na te maken.
Wat is het verschil met een patent op een farmaceutisch medicijn?
Farmaceutische investeringsbranche | Natuurgeneeskundige gemeenschap | |
Marktdoelen | Zaken doen in ziekte | Preventie van ziekte |
Doel van patenten | Wettelijke middelen om investeringsrendement zeker te stellen | Wetenschappelijke erkenning |
Gevolgen voor uw gezondheid | Bevestiging van het voortbestaan van ziekten als wereldmarkt | Preventie en mogelijk uitroeien van ziekten |
Gevolgen voor landelijke economieën | Explosie van zorgkosten | Minder ziekte = minder zorgkosten |
Studies & Patent
Overzicht van bewijs voor het gebruik van antioxidanten tegen oogveroudering
Carotenoïden van invloed voor ooggezondheid
Luteïne, Zeaxantine en meso-zeaxanthine, carotenoïden, als wetenschappelijke basis tegen oogziekten
Luteïne, Zeaxantine en meso-zeaxanthine geassocieerd met ooggezondheid
Het effect van Luteïne op ooggezondheid
Het effect van Luteïne en Zeaxanthine op diverse aspecten van de ooggezondheid
De levenslange rol van Luteïne en Zeaxanthine op de visuele en cognitieve functie
Voeding als strategie om cataract te voorkomen
Zink en ontsteking bij het verouderende netvlies
Luteïne supplementatie bij oogaandoeningen
De rol van de carotenoïden Luteïne en Zeaxanthine op de ooggezondheid
Feit – Gezondheid is een kwestie van vertrouwen
Wetenschappelijke informatie in begrijpelijke taal